Stojan Matavulj: KOMUŠANJE MOZGA

Praizvedba:
29.01.2018
Autor:
Stojan Matavulj
Producent:
Umjetnička organizacija Artis Split
Predstava je:
Aktivna
Izvođači:
Stojan Matavulj
Puna cijena karte:
10 €
Cijena karte sa popustom:
7,5 €

Želimo Vas upoznati s urnebesnom komedijom, koju bismo mogli svrstati u podžanr “slike iz života”, glumca Stojana Matavulja pod nazivom: „Komušanje mozga“.

“Komušanje mozga”  – priča o  društvenoj stvarnosti, životu te pokušajima preživljavanja u današnjim uvjetima u izvedbi Stojana Matavulja, koji se ne štedi niti sekunde na sceni, nasmijat će vas do suza.

Glazbena pratnja uz maestralno glumački iznesene scene dodatno obogaćuje cijelu priču.

Ne propustite priliku da u ovoj neobičnoj umjetničkoj kombinaciji koja nije klasična monodrama, a ni klasični stand up, kroz sjajne glumačke kreacije, spontanost, šarm, toplinu i zvuke gitare čujete o suvremenoj umjetnosti, o kulturi, o vječnoj misteriji muško-ženskih odnosa, o stanju u društvu, politici…i pritom se odlično zabavite.

 

Stojan Matavulj je za ovu predstavu, jednoglasnom odlukom žirija publike, osvojio zlatnu kolajnu „Siniša Dašić“ na 44. Festivalu monodrame i pantomime, u Zemunu 2019. godine te je svojim britkim humorom i sjajnom glumačkom kreacijom oduševio publiku u zemunskom kazalištu lutaka Pinokio. 

-Smijeh koji se čuo salom, potvrda je naše jedinstvene odluke, Stojan Matavulj bio je najcjelovitiji na sceni - navodi se u odluci žirija publike, koji je Matavulju jednoglasno dodijelio nagradu publike i zlatnu kolajnu „Siniša Dašić“. 

KRITIKE:

Bez obzira na moja mrmljanja oko nekih scenskih zahvata, priznajem da je Matavuljeva monodrama spasonosna oaza smijeha u pustinji svakodnevnih fekalija. Olga Vujović, Kritikaz


Grubi humor bez političke, u suštini zapravo naporne i dosadne, korektnosti (kao da bismo pričali i slušali viceve da su na bilo kojoj razini korektni; to ne znači da smo opaki, već  samo da se hoćemo zabavljati; nije nam teško ispričati se) možda je u ovom trenutku (zaraza, potresi, poplave, izbori- čujem li to i skakavce?) spasonosniji od bilo čega drugoga. A Matavulj, onakav visok i razbacan, uvjerljiv i pomalo nezgrapan, prostačkog (ponekad malo i nepotrebnog) rječnika naš je predvodnik u borbi protiv svega što nas muči. Olga Vujović, Kritikaz

Trajanje: 1 sat i 15 minuta