JA, BOSANAC

Premijera:
13.02.2019
Redatelj:
Indira Kučuk-Sorguč
Producent:
REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA PRODUKCIJA FILTER, Sarajevo
Predstava je:
Aktivna
Izvođači:
Aldin Tucić, Negra Čičić
Puna cijena karte:
80 kn
Cijena karte sa popustom:
60 kn

Nova komedija Indire Kučuk-Sorguč

 

U ulozi Bosanca Aldin Tucić

Za klavirom Negra Čičić u ulozi Bosanke

 

 

«Ja, Bosanac» - nova je komedija iz provjerenog pera popularne spisateljice Indire Kučuk-Sorguč koja je prepoznata u široj javnosti po hit pozorišnim predstavama «Ja, mahaluša», «Ja, mahalac» i «Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac».

U Bosni je danas sve manje Bosanaca, onih endemskih primjeraka koji zbijaju šale na svoj račun i žive tako da nikom s njima nije tijesno.  Lik Bosanca je lik zbunjenog čovjeka, koji je sve samo nije srednjak. Hoda po tankoj žici između eksplozivnosti i malodušja. On sve što radi radi iz inata i prkosa. U inat svima a protiv sebe.

U ovoj komediji pratimo Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna a nema rezultata. Kivan je na Europu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, Arape, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve. Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše. U pogledu na žene on je izričit: samo tri žene su za volit, pazit i mazit ( majka, žena i kćerka – ona koja ga je rodila, ona koja mu je rodila i ona koju je rodio), a sve druge su za trošit. U njega važi tri P: Pojest, popit i poklopit!