GUJA U NJEDRIMA

Autor:
Alan Ayckbourn
Prijevod:
Vladimir Cvetković Sever
Redatelj:
Rajko Minković
Kostimografija:
Ana Mikulić
Scenografija:
Irena Kraljić
Rasvjeta:
Goran Krmpotić
Ton:
Dario Hak
Tehnika:
Renato Pok
Marketing:
Kazimir Balog
Producent:
Gradsko kazalište Požega
Predstava je:
Aktivna
Izvođači:
Ines Bojanić, Jasna Palić Picukarić, Hana Hegedušić / Ružica Maurus
Puna cijena karte:
80 kn
Cijena karte sa popustom:
60 kn

  "Guja u njedrima" ("Snake In The Grass" 2002.) kazališni tekst poznatog i svjetski priznatog autora Alana Ayckbourna na zanimljiv i intrigantan način donosi dojmljivu i slojevitu priču.  

 Nakon trideset godina, Anabela dolazi u obiteljski dom gdje živi njena mlađa sestra Miriam koja je cijeli svoj život ostala uz oca. Neposredno prije smrti otac je neočekivano ostavio cijelo nasljedstvo Anabeli.
Alisa, njegovateljica pokojnog oca, ispriča joj kako je od Miriam dobila otkaz prije negoli je otac preminuo i tvrdi da je njena sestra ubila oca. Alisa prijeti i ucjenjuje kako će sve prijaviti policiji ukoliko joj se ne plati pozamašna svota novca kao kompenzacija za otkaz i šutnju. Dvije sestre, Anabela i Miriam, ujedinjuju se u odluci da pokušaju riješiti problem s ucjenom.
Vješto vođena priča u više obrata donosi studiju obiteljskih odnosa između tri žene kompleksnih i „pomaknutih" karaktera.
U izazovnim glumačkim interpretacijama, kroz crni humor i u duhu napetog psihološkog trilera, pratimo potpuno neočekivane smjerove, zaplete i rasplete.

IZ MEDIJA

"Ines Bojanić svoju Miriam portretira slojevito izazivajući duboku samilost, sažaljenje ali i strah i odbojnost. Na trenutke zbunjena, potom lucidno oštra i sarkastična, a onda opet hinjeno slaba – Ines na sceni kakvu požeška publika dobro poznaje, ali sada u novom snažnijem, umjetnički i zanatski razrađenom izdanju. Požeška djevojčica odrasla je u zrelu glumicu koju je užitak gledati, posebice kada je, kao sada, riječ o produkciji u domaćem kazalištu." "Umorna i rezignirana Anabela, ranjiva zbog osjećaja krivnje koji ju razdire i muti joj percepciju u izvedbi Jasne Palić Picukarić toliko je životna da bih rado tu ženu pozvala i na kavu. Tek da razmijenimo po koju žensku, o svijetu, stresu, ljubavi i patnji. I da joj šapnem ono o gujama…" "Alisa – gruba muškarača s ponašanjem uličara koju ne želite sresti u bilo kojim okolnostima, zanimljiva je kako ju donosi Hana Hegedušić. Hanino nježno lice aristokratske elegancije i velike iskrene oči u velikoj su opreci riječima koje izgovara, kretnjama i pozi koju zauzima Alisa – a opet vjerujete joj svake sekunde. I to je ta kazališna čarolija – ako je dovoljno snažna, vjerujete svemu što taj trenutak vidite, proživljavate i osjećate."

Sanja Pok/Slavonski.hr

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=LcOxRrFszG8 

Trajanje: 80 minuta