DOBRODOŠLI U KLUB

Autor:
Silvio Vovk
Redatelj:
Silvio Vovk
Asistent redatelja:
Filip Jurjević
Adaptacija:
Filip Jurjević
Glazba:
ZLIN (Martin Brbić, Dario Dodig, Zvonimir Sokol)
Rasvjeta:
Kristian Moguš
Tehnika:
Kristian Moguš
Producent:
KOTAR teatar, Delnice
Predstava je:
Aktivna
Izvođači:
Silvio Vovk
Puna cijena karte:
60 kn

Monodrama “Dobrodošli u KLUB” autorski je projekt glumca Silvija Vovka.

Motivirana je surealnošću naše zbilje u kojoj predsjednici jedu ostatke hrane, ministri piju u ilegalnim klubovima, mobiteli se bacaju u Savu, a prtljažnici pune vrećama novca. Sve to je logičan nastavak afera u kojima su se uništavale uspješne tvornice, sestrinske tvrtke zamračivale milijune kuna, a sve to uz punu podršku vladajućih.

 

KLUB predstavlja mjesto susreta, osigurava ekskluzivnost, stvara barijeru između “onih koji jesu” i “koji nisu” dio kluba.

KLUB je mjesto želje, mjesto sigurnosti, elitizma, istomišljenika, mjesto gdje se osjećaš poseban i zbog kojeg se osjećaš dobro.

 

KLUB je metafora. KLUB je paradoks. KLUB je utopija.

 

Predstava pokušava rekonstruirati mehanizme ulaska u elitni sloj društva koji koruptivnim, bahatim, tajnim i nelegalnim radnjama stvaraju paralelni svijet moći i vladanja. To je svijet drukčijeg diskursa, ljudi koji s one strane zakona propisuju zakone, društvo probranih koji su “uspjeli u životu”.

 

“Dobrodošli u KLUB” prva je samostalna produkcija umjetničke organizacije Kotar teatar i svoju praizvedbu je imala u srpnju 2021. u Delnicama na Kazališnoj sceni Pero Kvrgić.

 

Uz autora Silvija Vovka, ključan suradnik na predstavi bio je Filip Jurjević kao dramaturg i asistent režije, oblikovanje svjetla i tehničku podršku potpisuje Kristian Moguš, autorsku glazbu napravio je ZLIN (Martin Brbić, Dario Dodig, Zvonimir Sokol), vizuale je dizajnirao Dario Dević, a za produkciju predstave odgovoran je Matija Kezele, umjetnički voditelj Kotar teatra.

 

Za scenski efektnu monokomediju s mnogo satiričkih elemenata Dobro došli u klub na X. Bobijevim danima smijeha specijalno priznanje prima njen autor i izvođač Silvio Vovk za originalnu predstavu koja povezuje aktualnost i metaforičnost.

 

Trajanje predstave: 50 minuta